Erol Bilecik

Erol Bilecik Biyografi

TÜSİAD

Basın Bültenleri

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik: “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Hedef Çağdaş Bir Türkiye"

“Türkiye Cumhuriyeti iki yıl önce, 15 Temmuz akşamında alçakça bir darbe girişimine maruz kaldı. Halkımız, Cumhurbaşkanımız, Parlamentomuz, Hükümetimiz, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşları ve toplumumuzun tüm kesimleri 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimize sahip çıktı. Darbe girişimine karşı kahramanca mücadele verirken yaşamını yitiren şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Bu hain girişimin hemen ardından uluslararası medyada yayınladığımız ilan metninde de ifade ettiğimiz üzere, “demokrasiye müdahaleler ancak demokratik standartları yükselterek ve hukukun üstünlüğünü güçlendirerek önlenebilir”. Toplum olarak demokrasi için verdiğimiz mücadele önümüzdeki döneme de ışık tutmalıdır. Türkiye özgürlükler, güvenlik, adalet ve refah ülkesi olarak ancak toplumsal uzlaşma ve çoğulculuk içinde 15 Temmuz’un yarattığı sarsıntıyı geride bırakabilir. TÜSİAD olarak bu süreçte evrensel demokratik ilkelerin ve Cumhuriyet değerlerinin savunucusu olmaya ve bu yönde emek vermeye devam edeceğiz.”

------------------------

Bilgi:

TÜSİAD’ın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere’nin önemli gazetelerinde yayınladığı “Türkiye’de Demokratik Anayasal Düzeni Korumak” başlıklı ilan metnine aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Longplay Dijital Ajans Hizmetleri